Klantenservice
1 wat kosten ritsen inzetten?
1.1 wat kosten ritsen inzetten?
Hoewel ritsen door de leverancier niet worden vergoed, berekenen wij uit coulance t.o.v. de clienten voor bij ons aangeschafte Petrie laarzen voor een tijdsperiode van één jaar GEEN kosten!
Voor alle andere situaties zijn de kosten € 27,50 per rits. In principe worden de ritsen in 2, maximaal 3 werkdagen erin gezet
2 kunnen laarzen opgerekt worden
2.1 oprekken van laarzen?
Leren laarzen kunnen maximaal 1,5cm worden opgerekt! Het heeft te maken met het buitenleer, de kwaliteit voeringleer, al dan niet een rits en de stijfheid van de schacht. Leer heeft alleen de eigenschap weer in de "oude vorm" terug te krimpen, zeker wanneer de laarzen enige tijd niet worden gebruikt.
3 laarzen zonder ritsen
3.1 laarzen zonder ritsen
Het is in feite niet meer de vraag: "wel of niet een rits", maar veel meer de vraag: "waar moet de rits komen!". Natuurlijk de rits is en blijft de meest kwetsbare schakel van de ketting. Ritsen gaan kapot! Feit is dat een rits aan de achterkant sneller kapot gaat,dan een rits aan de voor- of binnen- voorkant. Heel vaak worden er laarzen geproduceerd met een combinatie van rits en elastiek. Wanneer de rits niet "geborcht"is, maar simpel op het elastiek vast gestikt, gaat de rits helaas maar al te vaak snel kapot.
Alleen ....... de rits biedt, ondanks alle nadelen, een enorm voordeel: de voet kan veel makkelijker in de schacht komen, maakt hierdoor veel minder kapot aan de voering en contrefort, maar het aller belangrijkste: doordat het "slot" van de laars (de entré boven de contrefort) veel smaller kan worden, slipt de voet veel minder in de laars! Rij technisch, maar ook puur uit comfort oogpunt is dit een enorm voordeel.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »